vineri, 31 iulie 2020

DDW Episodul 1 K-pop pentru toți

K-pop este un curent artistic ce implică muzică și dans. Este mândria națională a Coreei de SudDin 1945 și până astăzi stilul a evoluat la un spectacol de muzica, lumină, dans, vibrație și culoare. Admirația fanilor le-a adus meritul de a fi numiți "idoli" printre cei ce preferă acest gen muzical.

În urma unei preselecții persoanele alese pot deveni vedete k-pop. Pentru a fi idol, un candidat trebuie fie să-și demonstreze fie talentul muzical, fie ritmul, fie să etaleze o înfățișare plăcută sau toate la un loc.

Curiozități despre k-pop

  • idolii leșină de epuizare pe scenă. Kristal din trupa "f(x)" este cunoscută pentru multele dăți în care a leșinat pe scenă - ai câteva scene aici.
  • Ca orice artist sunt spionați de fani, dar au și "contracte de sclavie" prin care se obligă, de exemplu, să-și facă operații estetice pentru a semăna mai mult cu un personaj anime, mai multe detalii aici 
  • Au și mini idoli care sunt niște idoli mai mici, Na Ha Eun, 11 ani, dansează pe melodiile celor mai mari idoli coreeni aici 

Trupele K-pop nu oferă doar muzică, ci un întreg spectacol. Aceștia prin dans, muzică, lumini și prezență scenică pictează o poveste. Mesajul transmis este în final unul pozitiv. Ritmul este unul alert, culorile sunt țipătoare, iar mișcarea variază in funcție de ceea ce transmite melodia. Mai multe în discuția de azi.

Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu