vineri, 7 august 2020

DDW Episodul 2 RTS, jocuri nemuritoare

Jocurile de tip RTS ( Real-time strategy) au evoluat din TBS (Turn-based strategy). Dune 2 este primul joc de acest gen. El a apărut în 1992 dând startul ideii de RTS. 

Obiective de urmat in RTS-uri

  • Să procure consumabile. Cele mai des întalnite resurse sunt: aurul, lemnul și mâncarea. În funcție de tematica jocului apar și resurse secundare. 
  • Să își clădească un stat. Organizarea contează foarte mult aici. Un oraș bine organizat este protejat de eventuale atacuri.
  • Să evolueze politic și militar. În multe șcenarii de joc, imaginea politică poate să înceapă sau să prevină un război. Desigur același lucru se întamplă și când vorbim de armată.
  • Să cucerească baza oponentului. De altfel obiectivul principal al acestei nișe.

În funcție de cât de bine joci, controlul diferă. La început ai putea să folosești doar mouse-ul. După un timp însă vei vrea să folosești scurtăturile din taste (hotkeys) pentru a-ți usura munca.
În podcast am discutat despre câteva jocuri memorabile. Acestea au rămas în istoria RTS-ului ca un etalon. Folosindu-se de el au apărut în continuare titluri remarcabile.

RTS-uri recomandate de noi

  1. Starcraft 2 - Un titlu de excepție apărut pe 27 iulie 2010. Acesta combină perfect toate elementele unui RTS: campanie, poveste, mecanici de joc și desigur posibilități de modare.
  2. Company of Heroes (1 și 2) - Două titluri reprezentative. Au apărut pe 12 septembrie 2006 și respectiv 25 iunie 2013. Ele se remarca prin luptele istorice. Povestea și războiul sunt foarte bine închegate, iar mecanicile de joc vin și consolidează universul creat de acestea..
  3. Red Alert 2 - Conține esența jocurilor RTS. A fost lansat pe 23 octombire 2000. Peste 10 ani și foarte multe actualizări, în 2020 încă urmează a fi lansată o expansiune de 130 de misiuni a acestui joc.

Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu