vineri, 21 august 2020

DDW Episodul 4 Tenis de masă - De ce să jucăm?

Ce ne atrage la tenisul de masă

Tenisul de masă se joacă la viteză mare. Profesioniștii au nevoie de multă îndemânare. Ei reușesc să imprime efecte mingii. Traiectoria, viteza și rotația se modifică pentru a crea oportunități. Un jucător poate bloca sau ataca în funcție de situația în care se află. Cei mai experimentați aleg varianta optimă pentru a răspunde unui atac.

Tenisul de masă este printre cele mai populare sporturi din lume. Din acest motiv există si recorduri. În cadrul unui joc pasiv românul Paneth Farkas și polonezul A. Ehrhich, au jucat 2 ore și 12 minute. În acest timp s-a înscris un singur punct. Greu de crezut, nu?

Topspin este o lovitură cu două taișuri. Aceasta poate să înscrie un punct rapid. Totodată, este și o deschidere periculoasă.

Lovituri în tenisul de masă

  • topspin Forehand
  • topspin backhand
  • contra Forehand   
  • contra backhand
  • block
  • block active
  • backspin sidespin
Tenisul de masa este un urmas direct al jocului "Real Tennis". Este un sport care există din secolul al 12-lea din era medievală. Acesta a apărut in Franța. Se juca cu rachete mari, intr-o sală de sport. Regula de servire era lovirea unui perete. Cu timpul au apărut și alte variante.
La rândul lor acestea aveau propriile reguli. Cea mai apropiată variantă a apărut în 1880. Ea se numea "indoor tennis". Acesta era jucat de ofițerii din armata britanică. În acea perioadă soldații staționau în India și Africa de Sud. Aceștia foloseau cutiile de țigări ca palete, dopurile de la sticlele de vin ca mingi și cărți în loc de fileu.

Conform ittf.com în articolul History of table tennis prima însemnare a apărut în New York scrisă pe o tablă de joc fabricată de JasperH. Singer.

Există două prize de paletă

  1. Priza europeană - Vârful paletei în sus și degetul pus la baza fețelor colorate.
  2. Priza asiatică - Este o priză cu diverse avantaje, dar și dezavantaje. Vârful paletei și mânerul în sus. Aveți mai jos priza asiatică.

Asia și Germania are cei mai buni jucători din lume. Poate priza asta e bună de ceva.

Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu