vineri, 14 august 2020

DDW Episodul. 3 Casă inteligentă pentru oricine

Casa inteligentă este un concept încă în dezvoltare. Ea conține multiple dispozitive inteligente. Acestea indeplinesc sarcini automate sau la comanda vocală a utilizatorului. Majoritatea caselor inteligente au la bază un asistent virtual. Ei sunt o forma de program. În cele mai multe cazuri sunt instalați pe o boxă sau un telefon. Utilizatorul poate astfel comunica cu boxa inteligentaă.

Asistentul virtual

  • De obicei este centrul de comandă al casei. Prin aplicația lui putem controla celelalte dispozitive inteligente atașate. Acestea sunt legate prin wi-fi la asistent.
  • Știe să răspundă la întrebări simple. Aparatul va emite într-un timp foarte scurt un răspuns găsit pe internet. În general, răspunsurile sunt bune. Există și cazuri în care din cauza lipsei de putere cognitivă, asistentul nu poate oferi un răspuns. Aceste cazuri sunt rare și dispar cu timpul. Datorită inteligenței artificiale asistentul învață să răspundă la intrebările primite.
  • Poate reda muzică. Aceasta poate fi apelată vocal sau din aplicație ca la boxele portabile. Firmele producătoare de asistenți virtuali au propriul serviciu de muzică. El poate fi folosit atat gratuit, cu reclame. În schimbul unei contribuții lunare, reclamele dispar.
  • Poate să-ți aducă aminte ceva. Dacă ai ceva important de făcut îi spui asistentului să iți aducă aminte.
  • Știe să spună bancuri și joacă jocuri de cultură generală.

Cei mai cunoscuți asistenți virtuali

Caracteristici generale când vrei sa cumperi

  • Google cu google home pe 4 noiembrie 2016 - 400 de lei ( varianta clasică ), sunet bun, mărime medie, poate fi conectat doar la bluetooth.  
  • Amazon cu Amazon Echo Dot pe 31 octombrie 2017 - 200 de lei ( generația 3 ),  sunet acceptabil , portabil și poate fi conectat la o boxă externă cu port jack de 3,5 mm și bluetooth.
  • Apple cu Apple Home Pod pe 26 ianuarie 2018 - 1800 de lei ( generația 2 ), sunet foarte bun, nu este portabil și poate fi conectat doar la bluetooth,

La toate acestea se pot conecta: becuri, cafetiere, prize și obloane, termostate, sonerii, alarme și multe altele. Posibilităție sunt limitate de dorința și buget. De ce ai vrea un bec sau o priză inteligentă? Află în podcast!

Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu