vineri, 4 septembrie 2020

DDW Episodul 6 Artă vizuală - Lumea e frumoasă

Arta vizuală este menită să bucure ochii. Este dificil să creezi un lucru simplu care să fie și valoros. La fel de greu este să pictezi un tablou care să înduioșeze privitorul. Arta se află peste tot: pe hârtie, clădiri, mașini, ș.a.m.d. Încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent artiștii pictează și cioplesc pentru a se exprima. Aceste obiceiuri s-au păstrat de-a lungul timpului și s-au schimbat doar ca tehnică.

Calitățile artistului vizual

  • Devotament - Un artist dăruiește o mică parte din el și o atribuie opera sale. El își investeșste timpul în artă. O singură creație poate să-i ia de la câteva ore, la câțiva ani din viață.
  • Plăcere  - Unui om trebuie să-i facă plăcere să se exprime artistic. Provocările artei filtrează artiștii de amatori. Printre ele se numără plictiseala, lipsa timpului și nerăbdarea.
  • Muncă - Pentru a te perfecționa în acest domeniu, trebuie sa lucrezi din greu. Nimeni nu s-a născut talentat. Toți și-au dezvoltat măiestria în timp.

Primii pași în artă se fac cel mai bine de pe treptelee liceului de arte. Ești îndrumat cum să faci lucrurile ca la carte. Înveți cum au evoluat marii artiști. Cunoști alți artiști și devii mai bun datorită criticii constructive pe care o primești. Arta vizuală trebuie să imprime un sentiment doar pe cale vizuală și modul de a insufla acest sentiment se învață aici spune site-ul Britanica în articolul "Visual Arts". 

Un artist poate pune început bun și fără liceu de artă, atâta timp cât este autodidact și poate descoperi alte moduri de a primi acea critica de care are nevoie pentru a evolua. Îți poți da silința să înveți și singur. Nu este imposibil. Singura problemă e că ai nevoie de și mai multă răbdare și devotament. Însă, în momentul în care ți-ai găsit stilul, satisfacțiile sunt deosebite.

Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu