joi, 10 septembrie 2020

DDW Episodul 7 Sunt bune jocurile video?

Oamenii sunt ușor de influențat, atât în bine, cât și în rău. Este important să știm cum să ne raportăm la o activitate pe care o desfășurăm. Astăzi am intrat în zona jocurilor video. Cu ce ne ajută? Cu ce ne încurcă? Și un subiect comun, sunt sau nu bune pentru copii?.

Jocurile au apărut acum multă vreme. Acestea au prins avânt abea prin anul 2000. Mulți au făcut studii și au afirmat că ar fi violente, ar avea multă sexualitate și că ar defăima imaginea țărilor chiar. Violența este cea mai întâlnită acuzație contra jocurilor video. Pe de altă parte s-a dovedit cum acestea pot ajuta copiii să își dezvolte diverse aptitudini. Aceștia erau mai competitivi, mai preciși și mai dornici de a ieși din zona de confort. Studiul despre care am vorbit în podcast, îl găsești aici.

Jocuri non-violente și categoriile din care fac parte

  • Curse - Un stil de joc vechi, dar bun. Poți face curse contra inteligenței artificiale, dar și contra prietenilor în modul multiplayer. Mergi la un garaj și înbunătățeste-ți mașina în:  Forza Horizon, Need for speed, The Crew, Dirt, F1.
  • Sport - Dacă vrei să joci alături de sportivii tai preferați, âsta e stilul tău de joc. Joacă un fotbal sau un basket sau de ce nu mergi la ski în: Steep, Fifa, Pes, NBA, Madden NFL, NHL, PGA Tour, The Golf Club.Tennis World Tour.
  • Simulator - Un mod de ați petrece timpul și a mai și învăța câte ceva. Aceste jocuri te aduc foarte aproape de viața reală. Aruncă o privire la: Euro Track Simulator, American Track Simulator , Farming Simulator, Car Mechanic Simulator, Cooking simulator, PC Building Simulator, Project Cars.
  • Tycoon - Pentru când faci ceva dar mai vrei să te și joci în același timp fără să îți pierzi concentrarea: Planet Coaster, Parkitect, Game Dev Tycoon, Two Point Hospital, Jurasic World Evolution, Prison Architect, Transport Fever, Megaquarium, Capitalism Lab, 
  • Puzzle - Dacă te-ai plictisit de puzzle-ul clasic, încearcă o provocare adevărată în: World of goo, The Room, Portal, Trine, 2048, The Witness, Antichamber, The Talos Principle, Obduction, Monument Valley
Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu