vineri, 25 septembrie 2020

DDW Episodul 9 Recomandări pentru început de an la UPB

Pentru a porni cu dreptul, trebuie să ai tot ce-ți trebuie la facultate. În episodul de azi vei găsi câteva recomandări de la un student.

În primul rând ai nevoie de o geantă sau un ghiozdan încăpător. În acesta vei pune cursurile, instrumentele de scris, laptopul, pachețelul ș.a.m.d. Ține cont de dimensiunea laptopului când îți cumperi geanta și poți lua în considerare una din recomandările de laptop de mai jos.

Recomandări laptop pentru studenți în 2020

  • Laptop doar pentru facultate:  Lenovo IdeaPad 5 14IIL05
  • Laptop puternic: Lenovo Legion 5 17IMH05

Când eram la liceu, mereu am știut câte ceva despre facultate. Asta se datorează fratelui meu mai mare. Am realizat timpuriu ce mă așteaptă, iar când am început facultatea, nu am fost luat prin surprindere precum au fost alții colegi de-ai mei.

Acum, ajuns în anul 3, am realizat că munca în echipă dar și studiul individual m-au ghidat spre niște rezultate bune, cu niște concursuri și burse câștigate de-al lungul timpului. Facultatea nu este câtuși de puțin ușoară și nu este pentru toți, însă cu siguranță este frumoasă prin cunoștințele pe care le poți acumula, oportunitățile de care poți să te bucuri și nu în ultimul rând oameni deosebiți cu care vei lucra și care îți vor rămâne cel mai probabil prieteni.

Recent, am tot vorbit cu prietena mea despre ce va avea nevoie în următorul an, ea abia începând pregătirile pentru noile provocări pe care le va întâlni. Ulterior am mai purtat câteva discuții cu diverse persoane pe aceiași temă și am realizat că este important ca toți proaspeții studenți să cunoască baza de care au nevoie când încep facultatea.

Ai nevoide de determinare ca să termini o facultate și dacă te duci doar de dragul de a o termina, Politehnica nu este chiar cea mai buna alegere pentru că este mult de muncă. O bună parte din zi este ocupată de cursuri, laboratoare și seminarii, iar o alta cu studiul individual, rămânând apoi suficient timp cât și pentru hobby-uri, plimbări sau ieșiri în oraș.

 studentul este student și în afara facultății.

Obiecte și unelte de care cred eu că ar avea nevoie orice student la UPB

  1. Un laptop decent, vezi recomandările de mai sus.
  2. Un mini arsenal de desen: creion, radieră, riglă, echer, compas, foi de hârtie A3 groase și desigur foi milimetrice A4.
  3. Un calculator științific; alege cu grijă e o relație de lungă durată 😊.
  4. Multe coli A4, dosare și bibliorafturi.
 Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu