vineri, 2 octombrie 2020

| DDW | Ep. 10 | Recomandări pentru telemuncă |

În zilele noastre, este foarte important să avem acces la informație de peste tot. Acest lucru include chiar și locul de muncă. Foarte multe companii, nu înteleg asta. Oamenii sunt obligați să vină într-un mediu supravegheat și de multe ore neprietenos. Acest lucru afectează și persoana, dar chiar mai mult productivitatea acesteia. Lucrul bun este că de foarte mult timp, a apărut alternativa de " la distanță" sau într-un cuvânt telemunca. Drept urmare orice trebuie să aibe un minim necesar acasă pentru a-și ușura viața "la distanță", Despre asta am vorbit în emisiunea de astăzi.

Lucas Miller vorbește în articolul lui ceva mai mult despre telemuncă. Aceasta a fost drastic influențată de perioada grea în care ne aflăm. Mulți au început lucrul de acasă brusc și nu au știut cum fruncționează sau de ce au nevoie. Cadre didactice, medici, studenți și elevi, toți au fost luați pe nepregătite și au trebuit să se adapteze. Unii au reușit mai ușor, iar altii, mai greu. Lipsa informației este problema. Nimeni nu știe cum să abordeze mai bine situația. Din aceasta cauză, există diverse neînțelegeri și chiar probleme de comunicare între oameni. Cei interesați, pot să citească și articolul lui Miller aici.

Lucruri de care ai nevoie în telemuncă

  • Modalitatea de comunicare. În cadrul locului de muncă trebuie setat strict unul sau mai multe medii de comunicare. Numărul lor trebuie să fie cât mai mic posibil. Este mai greu să ratezi un mesaj important dacă folosești puține aplicații. Totodată, este mai usor să inveți o singură aplicație decât trei. O listă cu aplicații de teleconferință găsești mai jos în articol. Fiecare program având atașat și o serie de videoclip-uri despre cum se folosește.
  • Căști. Este foarte important să ai niște căști comode. După trei, patru ore de puratat, nu vrei să te doară urechile. Am vorbit ceva mai mult despre ele în emisiune. Aici ai cele doua poze pe care le-am promis. 

  • Microfon. În funcție de locul de muncă vei vrea să ai un microfon mai bun sau mai puțin bun. Pentru cei ce vor mai bun, eu recomand Behringer C1-U sau varianta și mai bună, Audio Technica ATR2100x.  Dacă doar faci o conferință din când în când, orientează-te spre niște căști cu microfon.
  • Calculator sau laptop. Strict pentru telemuncă, nu ai cum să dai greși cu un calculator de 2000-3000 de lei, Pentru portabilitate vei găsi cum să îți cumperi un laptop în emisiunea de săptămâna trecută. Dacă ești interesat, ai un link aici.
  • Monitor. Dacă vei sta mult la calculator acasă, vei vrea să nu ai probleme cu vederea. Deci în această direcție urmărește ca monitorul tău să aibe: între 23 și 27 inch, să beneficieze de tehnologia IPS și  să aibe reglare pe înălțime, adică pivot.
  • Cameră web. Dacă ai nevoie cu adevărat să fi văzut bine, poți să investești într-o cameră foartet bună precum este Logitech c920. Eu recomand această cameră pentru că implică foarte puțină bătaie de cap pentru folosire. Dacă ai nevoie doar să fi văzut cât de cât bine, orientează-te spre ceva în jurul sumei de 200 - 300 de lei. Nu uita să îți iei și una sau doua lămpi pentru iluminare. Poți obține o imagine foarte clară și bună doar datorită luminilor.

   Programe pentru conferință online

  • Microsoft Teams. Este o aplicație foarte versatilă. Conține foarte multe unelte și este recomandată mai ales pentru educație și proiecte de echipă. O serie de videoclip-uri despre cum se folosește Teams, găsești aici.
  • Zoom. Un program foarte interesant și recomandat pentru teleconferințe. Este ușor de folosit dar nu la fel de bogat în unelte precum Teams. De asemenea o serie de videoclip-uri despre cum se folosește Zoom, găsești aici
  • Discord. Acest program este făcut mai mult pentru persoanele care înițial se jucau pe calculator. Ulterior, a primit mai multe unelte și poate fi foarte ușor folosit pentru conferințe video dar și pentru educație. Acestea se datorează posibilității de programare pe care o are la bază.Totodată, sunetul este unul bine comprimat și deci vor fi mai puține artefacte audio față de celelalte două alternative. O mică serie de videoclip-uri despre cum se folosește Discord ai aici.
 Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu