duminică, 18 octombrie 2020

DDW Episodul 12 Programe pentru facultatea de inginerie

Timpul, este cea mai valoroasă resursă de care dispunem și pe care o consumăm constant și ireversibil. Orice student la inginerie ar trebui să caute cum să își dozeze atenția în timpul cursului, cum să își petreacă timpul liber învățând, dar și relaxându-se și de sigur, cum să se dezvolte și în alte direcții decât cele predate la facultate. Practic, să caute cum să fie eficient. Astăzi, am vorbit despre programele de care cred eu că ar avea nevoie un student la inginerie. Eu le folosesc de ceva vreme și pot confirma că sunt de un real ajutor.

Programele despre care am vorbit astăzi

  • Pachetul Microsoft Office. Acesta conține toate aplicațiile de scriere, prezentare și chiar și calculare de care ar avea nevoie orice student. În afară de Word, PowerPoint și Excel vă recomand să folosiți Teams pentru conferițe video și Microsoft One Drive pentru stocarea de fișiere. Dacă ești student, la UPB, nu uita că ai o licență de Windows 10 Educational gratuită.
  • Toate programele Autodesk. Dintr-o listă mare de programe, eu spun că neapărat vei vrea să folosești AutoCad și mai târziu Inventor. Acestea ca și majoritatea aplicațiilor Autodesk sunt folosite în industrie pentru modelarea atât bidimensională cât și tridimensională. Din fericire, studenții au gratuitate la toate aceste programe,
  • Matlab. Un program dezvoltat de compania Math Works. Acesta de 36 de ani este printre cele mai folosite și bine întreținute programe de calcul matematic din lume. 
Despre toate acestea, am vorbit mai multe în emisiunea audio de mai sus. Nu uita că ne găsești și pe aplicațiile afișate pe banda din dreapta a site-ului. Acolo te poți abona și afla mai repede când apare emisiunea online.

Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu