vineri, 29 iulie 2022

DDW Ep. 13 Sfaturi pentru proiectul de licență la inginerie





Anul 4 este crucial pentru orice student la o facultate de inginerie. Pe lângă studiul necesar promovării materiilor, acesta trebuie să realizeze și o lucrare ștințiifică  pe care la finalul facultății, să o prezinte unei comisii de examinare. La prima vedere poate că ți se pare complicat și puțin infricoșător, nu este o problemă, pentru că chiar așa este. Eu am terminat o astfel de facultate, am văzut și învățat multe, iar astăzi vreau să îți dau și ție câteva sfaturi despre cum cred eu că este cel mai bine să îți intocmești lucrarea de licență. În discuția de astăzi îți voi prrezenta ce pași trebuie să urmezi ca lucrarea ta să fie apreciată de către examinatori. 

În discuția de astăzi am prezentat mai pe larg câteva idei care îți pot îmbunătății substanțial lucrarea de licență. Pe scurt, acestea ar fi:
  • Ideea lucrării de licență să fie a ta, nu a profesorului. Astfel, poți să alegi un domeniu în care te simți bien și lucrezi mai cu spor;
  • Încearcă să alegi drept coordonator științific un profesor care te-a inspirat și cu care te-ai înțeles. Astfel colaborarea va fi mult mai fluidă și progresul mai lin;
  • Folosește-te de toate resursele pe care le ai la dispoziție: timp, bani, profesor;
  • Fi sigur pe tine când prezinți, nimeni nu îți știe lucrarea de licență mai bine ca tine.
Fi alături de noi și data viitoare! Te așteptăm cu mesaje pe site și să te abonezi pe aplicația de unde asculți podcastul. Ajută emisiunea cu o evaluare pozitivă și o recenzie pe Apple Podcast!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu